Agenda


“Er zal een tijd komen dat de ontwikkeling van aikido in de handen is van mensen die nooit contact hebben gehad met de stichter of met zijn rechtstreekse leerlingen. Ikzelf, net zoals velen van mijn generatie, zien shihans zoals Saito, Yamaguchi, Tada, Tamura, Yamada, Isoyama, Chiba, Sugano en anderen als aikido titanen, die een directe relatie hadden met de stichter.
Ik ben met aikido begonnen in het jaar dat O-Sensei kwam te overlijden (1969) en bijgevolg heb ik nooit kunnen ervaren wat zij doorgemaakt hebben: een soort vuurdoop uit de handen van de stichter zelve. Ik ben niettemin zeer tevreden dat ik les heb kunnen volgen bij deze groten, maar hun tijdperk loopt spijtig genoeg ten einde.”

Peter Goldsbury, voorzitter van de IAF

Het ziet er naar uit dat we inmiddels in het tijdperk zijn beland waarbij we de leerlingen van O-Sensei, met name Tamura sensei en Sugano sensei, niet meer tijdens stages kunnen meemaken. Wat ons rest zijn hun leerlingen die ons ongetwijfeld nog wat extra’s kunnen leren.  De website van JBN-Aikido bevat een lijst van activiteiten en deze is ook via Google calendar te bekijken.

Bekijk hier de uitgebreide JBN Aikido kalender inclusief tijden, prijzen en adressen.

Onze Facebook pagina wordt ook regelmatig bijgehouden. 

 

 

 


Geef een antwoord